Oldal kiválasztása

Batáta / Édes burgonya

A növény sárga és lila gumóhúsú változatai rendkívül kiváló táplálékot jelentenek, úgy, mint a sárgarépa, az édesburgonya is gazdag forrása az alfa-karotinnak és prekurzorai az A-vitaminnak. Mi termesztés terén a sárgahúsú és rézszínű bőrrel rendelkező fajta mellett tettük le voksunkat, mely nagy hozam átlagot képes adni és remekül érzi magét a laza és a félig kötött talaj szerkezetű homokokon egyaránt. Homokos, laza, meleg alföldi talajaink ideális termesztő közegként szolgálnak a gyökeresedés, majd gumóképzés  folyamán. Terméshozamuk rendkívül magas. Exportra Németországba, Svédországba, Finnországba szállítunk, valamint az idei évtől valószínűleg a hazánkban jelenlévő kiskereskedelmi láncok polcain is találkozhatnak vele, mint pl. SPAR és LIDL. Táplálkozási jelentőségét tekintve lehet kiegészítő és fő táplálék, zöldségnövény és luxus élelmiszer cikk is. Héja a betakarításkor világos sárga, tároláskor rézszínűre változik, húsa narancssárga, mely frissen nem, csak sütést, főzést követően válik érezhetővé édes íze. AJánljuk húsok köretei mellé vagy szószként, mártogatósnak elkészítve.

Kiszerelés:
1000 g / tálka Baby édesburgonyaként csomagolva
5-6kg / rekesz; 10kg / rekesz; 13kg / rekesz